Hlava na prasknutí, aneb jak z toho ven.

19.12.2015 12:54

 

            Dnes si povíme něco o tom, co dělat v té překypující nádobě informací, kterou je bezesporu internet.

            

Dobře sehnal, našetřil, někdo třeba ukradl svůj první kapitál na obchodování na burze. Sehnal si i potřebné železo, (PC) k tomuto, účelu. Někdo si zřídil i vlastní komůrku, aby po celou dobu rozjímání nad trhem, nebyl nikým rušen. U někoho je to malá místnost, někdo to má zařízené jak protiatomový kryt. Samá konzerva, lůžko, milion televizí, miliarda monitorů. Každý si to zařídí dle sebe, neboť se to dočetl v knihách a na proklatém netu. Všichni obchodující guru to tak mají, tak je to asi správně, tak to tak zaručeně musí být. Mám to tedy i já. Super, tak už se chystám na první obchody, mám systém, vše jsem si vyhledal. Jdu na to.

            Prvních pár obchodů vychází skvěle, cítím, jak jsem nepřemožitelný a valí to pěkně. Práce na přípravě se povedla a čas strávený na přestavění pokoje pro tchyni ve prospěch byznysu nebyla marná věc. Jde to, už půl roku to jde.


Šipka černá a bílá

            Pozor, přichází první změna chování trhu, první mé ztráty, systém selhává. Jsem v koncích. Tchýně chce přijet na návštěvu a já ji nemám kde ubytovat, nemá už pokojíček. Mezitím se mi ztráty kupí a už jsem ztratil i to plus co jsem hodinami koukáním do grafu vydělal. Rozbíjím svůj první monitor zlostí a mám první zlomeninu života. Průšvih, prachy jsou v trapu. Přestávám obchodovat a zamýšlím se, stálo mi to zato? Kdo za to může, určitě broker. Systém selhal na celé čáře co teď?

 

            Hurá, hurá ještěže existuje internet a tak pátrám po super metodách. Jojo, ta je skvělá, tu používá ten nejlepší trader, tím to vše napravím. Jedu tedy jeho strategii, zase to samé, ztráta za ztrátou. Končím, hledám dál, teď to je ona další metoda vypadá skvěle na obrázcích i v popisu, je jednoduchá tu pojedu. Pořád to samé zase ztráta. Takhle je to pořád dokola už 3. Rokem. To není možné, tak jak to tedy je? Která je ta pravá, už ani pomalu nevím, co mám hledat v trhu a na grafech, jestli teď platí Elliotovy vlny, nebo už je to dvojitý vrchol, nebo ne, vlastně je tam Fibonaciho retracement. Já už nevím dle čeho vstupovat do trhu. Tak nic, radši nevstoupím. Hlava mi to už nebere, je na prasknutí a potácím se v bludném kruhu další rok. Takového úsilí jsem vynaložil a nic.


          Vycházející pára z uší kvůli starostem. 

 

            Jednou takhle v kavárně na kafíčku si ke mně přisedl pán, protože už nebylo nikde místo, čekal na vlak. Já si četl burzovní noviny, jako vždy zoufale jsem hledal tu správnou metodu. Pán zbystřil a optal se. Jestli také neobchoduji, povídám. „ Zajisté, proč?“

 

            Ptal se jestli, jsem úspěšný, samozřejmě říkám, že ano, přece nebudu za hlupáka. Znáte to, klasika chlubení. On na to. „ A jak jste to udělal?“ Jednoduše, ze začátku jsem jel toto a pak toto, ale upřímně začal jsem prodělávat. Pán se zamyslel a řekl: „proč teda neděláte zase to samé co na začátku?“. Najednou koukám a skoro mi spadla čelist do kafíčka, rána jak z děla do mé hlavy. No jo. To, je ono, proč já hlupák kopíruju kdejakou hloupost, co vidím na netu a nevěnuji se tomu, co mi šlo a co jsem měl ověřené. Skoro jsem pána políbil. Nestačil jsem snad ani zaplatit útratu a valil jsem domů. Já trouba hned jsem se navrátil k té stejné technice, oprášil mé poučky, zhlédl trhy, stanovil si pravidla a od té doby už jedu to své, jen trošičku upravuji svá pravidla a nic víc. Vrátila se mi nálada, začal jsem znovu vydělávat.  To že jsem ztratil čtyři roky hledáním něčeho, co neexistuje, jsem nějak zapomněl.




Dopravní značka pozor.

 



 

Poučka: Pokud vám něco funguje, nehledejte další, bude vás to stát moc sil a užitek z toho stejně neplyne. Dělejte pořád to stejné, a když trh nedělá dle vašich pravidel co má, jednoduše neobchodujte! Počkejte si zase na vaši příležitost. TRH tu BYL, JE, a BUDE. I bez vás.