Obchod či klid

03.12.2017 14:05

Obchod či klid. 

Mozek s činkou v ruce.

 

Dobrý den přátelé tradingu. Po dlouhé době opět smolím něco k poučení. Možná taktika. Nebudu zde psát strategie povalující se na netu. Zkusím něco jiného. Jak velký máte účet? Kolik času jste schopni věnovat obchodování – live účtu? Toť jsou otázky již známé. Jsou však velmi důležité. Proč?

               Chcete mít obchod či klid? Proberte si to v hlavičce. Je to vele důležité. Spousta společností vás bude nutit do obchodování protože, když obchodujete moc, pravděpodobnost, že budete prodělávat, se zvyšuje, tak proto ty tlaky. Vezměte si právě k srdci tyto otázky a mrkněte na graf na jakýkoli.

Co vidím, trh je někde umístěn – otázka? Kam budu obchodovat? Kam to půjde? Dám short všichni  analitici říkají, že jo. Ne ne. Obchod se nezdařil, šlo to long. Prohra. To samé na druhou stranu. Účet má nějakou velikost a i když používáte stop lossy, stejně penízky odcházejí.  Účet je veliký a výhra nikde.

               Rada účet nechte opět veliký, co nejvíce si můžete dovolit. Vyhledejte pár, který je na svém dně nebo vrcholu z pohledu měsíčních či týdenních grafů.

Ano i zde použijte stop lossy a to dostatečně daleko od otevřené pozice. Taktika spočívá v tom, že se nestává tak často, že by se trh utrhl a jel přes svoje historické minima či maxima. I tak máte stop loss. Fór je v tom, že nahodíte, co nejmenší pozici jednu na jeden pár druhou na druhý pár, víc nemá cenu a dáte pozici, když je trh dole tak long atd. Nemusíte řešit přesný vstup. A pak už jenom čekejte, až se trh hne vašim směrem. Nechte jet dle vaší libosti žádný TP neřešte. Broker může hýbat uměle s cenou, jak chce a stejně vás nevyhodí na stopu, stejně trh pojede, v tom je ta volnost a výhoda. Nehrozí  přeobchodování, snižování likvidity. Trh se stejně otočí a pojede vaším směrem. Otázka je kdy. Čekejte a čekejte, nic neřešte, zprávy z trhu jsou vám lhostejné, co kdo plácne, je jedno jen čekejte. Máte tolik volna a bez stresu, že to ani lépe nejde. To je pak kšeft, pravda nejsou to pomyslné miliony za pár dní, ale je to jistota a o to nám přece jde především. Žádné 50. na pade.

                Vstup a čekej, to je celé. Trvá to, ale vyplatí se to, už jen to, že nemusíte čumět do monitoru jak troubové pořád a stresovat se, že se to zrovna malinko otočilo proti vám.

Tak čus a mnoho úspěchů bez spěchů.