Postřeh o kryptoměnách

22.03.2018 14:57

Postřeh o cryptoměnách

Nyní zažíváme boom v oblasti těchto měn, je to další možnost jak v uvozovkách vydělat peníze. Proto taky vzniká možnost obchodovat tyto měny na klasických forexových burzách. Bohužel vzniká také hodně burz falešných a tak pokud posíláte málo nemáte problém ale jak začnete posílat velké částky, hned máte problémy s převody ztratí se.  Není možno částku převést. Toto je reálná zkušenost s kryptoměnami. Takže je tu obrovské riziko. Možná si myslíte, že blábolím. Zde pár reálných zkušeností z nedávné minulosti. Trezor s řetězem přes sebe a zámkem

Velké burzy –

Bittrex - zablokovala spoustu účtů, s vyššími depozity tzn. Kolem 1 BTC a výše, což není moc. Systém zablokování uvádí nutnost verifikace ( najednou ), když byl BTC kolem 500 USD nikoho to nezajímalo.

Tato verifikace Však trvá déle, než by jste čekali. Jsou účty z dobou ověření delší než 2. měsíce. Tudíž nemůžete vybrat nic a doufáte v to, že vám je uvolní na převod. Ztrácejí se peníze při převodech. Support nereaguje a neodpovídá, na vaše lístky telefon neexistuje. Tudíž nulová šance, že své peníze uvidíte.

 

NiceHash - oznámil hack svých účtů. Lidé přišli o své natěžené BTC hotovo tečka jste bez peněz. Napadnutí hack nemusí být zvenčí, prostě to burza udělá sama, převede si peníze sama na své účty a jen nahlásí, že byla napadena zvenčí. Přitom si vesele užívá vašich peněz. Nikoho se nedovoláte a burza jede vesele znova jako by se nechumelilo.

Poloniex - Support opět nereaguje. Transakce se ztrácejí obdivuhodně rychle, peníze zpět nedostanete. Požadují dvoufaktorovou autentizaci jako teď už většina, ale u této burzy jaksi ve velké míře dohází k zablokování účtů právě z důvodu této autentizace. Podivné že? Bez autorizace můžete vyvést denně max. 2 000 USD.

 

Bter - nemůžete vyvést peníze kvůli místní politice policie a dokud neověříte, že jste, majitelem účtu právě jen vy posíláte svá data čísla pasu atd. Přesto vám účet neotevřou a nemáte možnost jak vyvést peníze pryč. Zrušili chat, aby si to lidé mezi sebou nemohli říci. Reakce supportu žádná. Telefon není.

Jakto, že je to taková změna politiky v jednom státě a přitom jiné taky čínské burzy toto po vás nechtějí? Důvod jedinný. Bter vám vaše peníze ukradl. Dovolání žádné.

 

Bitstamp -  požaduje ověření majitele účtu. Dále už nevím nemám zkušenost. Pozor ale na převody.


Peněženka s řetězem přes sebe.

Binance - vám nedovolí převést více jak 2 BTC jinak ověřování a transakce se opět ztrácí.

 

Huobi - pro cizince nežijící v Číně problém uložit depozit a už se vůbec nebavím o výběru. Je to horší jak Sezame, otevři se. Dovolání žádné.

 

wbtcb.com – Nechá vás založit účet, ale jakmile převedete nějaké crypto peníze v domnění, že je převedete na BTC a potom na USD, tak se vám transakce najednou ztratí. Odpověď je no depozite a jste opět bez peněz.

 

 

Takže milé dámy a pánové, dejte si velký pozor na dnešní obchodování cryptoměn!!! Kdo mi nevěří, ať to tedy zkusí, ale ať se pak nediví, že přišel o vše. Toto byl můj osobní postřeh o cryptoměnách reálná zkušenost z posledních několika málo měsíců a věřte, že jsem zestárl o pěkných pár let a to vše jen kvůly zlodějům a parchantům, kteří se najednou změnili z dobré směnárny na zmetkovou směnárnu.