Zisk si musíte vydřít!!!

01.12.2015 12:13

 

Jak bych měl asi začít? Tak já to prubnu takhle. Nacházíme se v době, o které se všem traderům z minulé doby mohlo jen zdát. Máme zde možnosti, které při vzniku obchodování jako takového nikdy nebyli. Vznik burzy se datuje někde kolem roku 1400. To už je historie co?

 

          Původ slova „burza“ pochází z latinského „bursa“, což znamená kožený měšec. Tři měšce byly také součástí erbu rodiny obchodníků „Van der Buerse“, do jejichž hostinců v belgických Bruggách se koncem 14. století sjížděli obchodníci zejména z Itálie nejen, aby zde přespali, ale také uzavírali své obchody. Místu kolem hostince, kde obchody rovněž probíhaly, se začalo říkat „burzy“ a později se tento název přenesl i na instituci, která byla po úpadku Brugg zřízena v roce 1531 v Antverpách. Nesla název „Beurs“ a šlo o první burzu cenných papírů určenou pro obchod se směnkami a zlatými a stříbrnými mincemi. Konala se zde také první emise obligací vydaná městem Antverpy.     

 

 

Těžce pracující horník.

     Co jsem tím chtěl, ale říct je to, že tenkrát neměli na obchodování vymoženosti jako dnes. Připojení na trh, PC atd. Dnes máme všechny tyhle blbinky k dispozici, všelijaké analýzy, jak sofistikované tak ale i od břídilů a podvodníků, přesto to ale není o nic jednodušší, než tomu bylo kdysi. A to je právě ono. Každý si myslí, že když rozklikne graf a něco na něm uvidí, tak to zkrátka hned zobchoduje a vydělá balík. Je to vlastně jednoduchá záležitost. Není, je to tvrdý byznys a já si myslím, že jsou to tvrdě vydělané lehké peníze. 

 

Aby, jste je však vydělali, musíte na tom zapracovat. Musíte si předem rozmyslet plán kdy, jak a na jakém instrumentu chci vydělat. K jakému mám nejdostupnější informace, jaký si mohu dovolit otevřít účet. Jakého brokera si zvolím. Kolik do toho chci investovat. Beru obchod opravdu vážně, nebo je to jen hra z dlouhé chvíle? Všechno tohle si musím rozmyslet a pak do toho jít naplno.

Vzdělávat se, zkoušet pokus omyl. Netrhat si vlasy při prvním vyluxování účtu. Brát to jako investice v podnikání. Pracovat na své psychologii, pokud pociťuji nadměrný stres. Na grafy koukat hodiny a hodiny, abych zjistil co se vůbec a na základě čeho se to děje. Pokud něco vidím, dávat si to dohromady do souvislostí. Ne jenom bezhlavě klikat. Je to jako rubat uhlí. Nenarubu, nezatopím si. Pokud mám úspěchy na DEMO účtech, nesmím podlehnout dojmu, že je to lehká věc. Pokud jsem v pozici musím bezpodmínečně dodržovat svůj plán a nehnout se ani o píď od něj.

 

       Tohle jsou všechno aspekty tradingu pokud chci vydělat prachy.

Není to jen klik a klik. Jsou to hodiny usilovné práce a vyhodnocování. Neprospané noci ze stresu z otevřené pozice, jak asi dopadne. Mrzuté nálady po nevydařeném obchodě. Investice do techniky.

 

České papírové peníze.

 

 

 

NE ne, to není hra to je realita. Zisk si totiž opravdu musíte vydřít!!!!!!!