Moje psychologie

25.09.2014 08:00

Zdravím všechny tradery.

 

 Moje psychologie není rozbor nějakého studovaného člověka , ač se ale velmi podobá těm zavedeným.

Co tím myslím, asi jste se už setkali s tím, že koukáte na trh celý den a nic. Pak vás osloví manželka, nebo vám naruší sousředění neco jiného a hle je tam situace jak má být,  na kterou jste čekali a vy zrovna nejste u monitoru, nebo jste ji propásly, nebo ještě možnost, máte najednou strach vstoupit.

Pořád analizujete dokola, kdy do toho jít, protože najednou nevěříte, že to co vidíte je ono, děláte to tak dlouho, až vstoupíte pozdě. 

Bavím se zde o lidech, co koukají na monitor pořád dokola. Tzv. intradenní obchodníci.  Taky si tím procházím, taky se mi to stává.

Je to normální, ještě nemáme vypracován onen profesionální přístup. Po dlouhé  době civění na obrazovku, vidím situace, které tam nejsou a jedna půlka mozku mi říká, vstup už jsi zde hodně dlouho a zatím žádný obchod. Takhle to dneska nejde. Druhá říká, dej si bacha, jsi unavený a je to určitě přesně to co vidíš?

Jednou z možností co dělám já je, že na druhém monitoru pokud ho mám a chci sedět u PC tak hraju moji oblíbenou hru a tím se částečně odprostím od civění na obrazovku, ne že bych po očku nemrkal, mrknu ale nepřemýšlím zas až tak.

Druhá varianta, raději odcházím a když něco promarním, přijde to zas. Trhy tu byli a budou i bez nás. Tak žádnou paniku.  Bohatě stačí jeden obchod v hodnotě třeba 50kč za jeden den.

Proč? Nejsme profíci a snažíme se raději o udržení ůčtu, pak časem přijde situce kdy budeme vydělávat.

Předstasvte si nejhorší možnou variantu, co se stane s vaŠÍM ŮČTEM,  KDYŽ VSOUPÍTE DO POZICE  A POTÉ SE TEDA ROZHODNĚTE,  ZDA BUDETE TRAIDOVAT ONEN OBCHOD,  NEBO NE.

Když už vstoupíte nebuďte hamouni. Opravdu stačí jen pade. 50 X 5 dni to je 250 za týden a litr za měsíc x 12 to už je fajn né?

Jak říkám, nehoňte zpočátku houmrany. Je to blbost, udělejte jenom jeden či dva obchody i malé denně, bohatě to stačí. Statistika nelže.

Poslední co chci říct, intradenní obchodníci a jejich obchodování, je nejtěžší ze všech a kdo říká opak,  nemá pravdu, je to obrovský tlak na psychiku a k tomu ještě to, že jsme aspoň většina, na ůčtu podkapitalizována, zkrátka, máme malé ůčty na nějaké vele obchodování.

Tak se zatím mějte, třeba vám to něco dalo.