Zlatokopové versus investice

01.10.2015 12:00

Zlatokopové versus investice

Dobrý den vespolek.

Tak jak se na to dívám, všude kolem mě pobíhají lidé s nabídkami odkupu jakéhokoli zlata za super ceny. Tak se ptám proč? No a pak se mrknu na graf z dlouhodobého hlediska, no a co vidím? Zlato okupuje spodní linie a vypadá, že se ještě zaboří hlouběji. Proto všichni spekulanti a kuplíři se zlatem teď od vás koupí i zuby od babičky.

Vývoj ceny zlata měsíční graf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Co to pro nás znamená asi každý trader ví. Nákup, protože přísloví zní (nakupuj levno a prodávej draho), toto už věděli z historie jiní fiškusové, než jsme my. Tak jak zlatokopové, už jste si tedy nabrósili krompáče a lopaty? Zlato dle mě, ještě vyklesá ke kulatým číslům.  Jak totiž všichni víme, kulatá čísla jsou v tradingu jako magnet a už jen proto, že jsme tak hluboko. A z důvodu zápisu do historie si myslím, že opravdu půjde dolů. A teď ta věc, zlatokopové versus investice. Jak víme, pro nás spořilky na těžká léta, je toto jedinečná šance.

Zlato při fyzické koupi totiž nemá daň a zároveň při prodeji je osvobozeno od daně. Koupit může každý člověk, nejmenší možná koupě je 1 gram za cca 1300kč, ale to není moc výhodné. Je to kvůly rozdílu ceny při nákupu a prodeji, jsou tam totiž započteny náklady na výrobu tak malého množství tj. punc, opracování, atd.  Říká se tomu nákup investičního zlata a to je v celé EU obchodováno s DPH 0 (nula) procent.  Jsou již u nás na to slušné firmy např. 

https://www.zlate-cihly.cz/Investicni_zlato.htm , nebo  ceskamincovna.cz/, tyto firmy jsou certifikovány ČNB. Nedělám tady nikomu reklamu, ale je na trhu hodně podvodníků, kteří např. navrtávali slitky a vkládali do děr těžké kovy, aby srovnali váhu atd.

Zlato vám doveze samozřejmě kurýr a můžete ho mít doma nebo v úschově za poplatek ve vaší bance. Při doručení dostanete k němu certifikát o pravosti a ryzosti. Zlato můžete kdykoliv odprodat jakékoliv bance za peníze. Tzn., vezmu cihlu a, dojdu do banky, řeknu, že chci prodat, dodám certifikát a oni mi vyplatí cenu dle kurzu. A jdu domů s penězi. Jednoduché.

Takže suma sumárum je teď výhodný čas k nákupu na budoucnost. Lepší než nějaký spoříci účet. Pokud svět, jde k šípku cena zlata, poroste.

 

Totéž platí u stříbra tady je ale nutno počítat s DPH při koupi a též při prodeji. Není tudíž tak lákavé, ale pozor jeho cena je historicky na minimu, a jelikož se stříbro spotřebovává, poletí nahoru, ale nevím kdy. Tudíž, vezměte peníze ze strožoku a jděte jej zaměnit za kov, to je ta správná investice nyní na budoucnost.

 

Vývoj stříbra na měsíčním grafu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Druh zlata, který je ceněn všemi bankami je od firem Švýcarsko Argor Heraeus

Rakousko  MÜNZE ÖSTERREICH

Je to nejlepší kvalita, doporučuji nákup v menších velikostech ano, je to sice dražší nákup z důvodu výroby odlitku, ale zase nemusíte táhnout kilovku na trakači. Ideál je něco mít v 5 gramech a zbytek 20gram.

Tak hodně štěstí s investicí a nepředřete se s kopáním.